2024. április 29. - Péter

VOLT van!

A magyar rocklegendák napját tartják szerdán este a 18. soproni VOLT fesztivál hivatalos nyitónapján a nagyszínpadon: fellép a Deák Bill Blues Band, 30 éves jubileumi koncertjét tartja Edda, zenél a 48 éve alakult Omega, végül pedig a tavaly volt 20 éves Tankcsapda gondoskodik a buliról.
2010. június 30. szerda 15:00 - HírExtra
A fesztiválozók ezrei már a déli órákban gyülekezni kezdtek a helyszínen, a soproni Lővér kempingben. A bérletesek - mintegy hat-hét ezer ember - már a keddi nulladik napon birtokba vették a fesztivált. Ők általában négy napon át mindvégig ott táboroznak - mondta Fülöp Zoltán, a főszervezők egyike szerdán az MTI-nek.

Kedden még nagy volt a sürgés-forgás, de kora estére minden elkészült. A bemelegítő programok között volt Jamie Winchester és Kardos-Horváth Janó csendesülős koncertje, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel éjszakába nyúló bulija. A színpadok állnak, a technika működik, használhatók a tusolók, a mellékhelységek, jelen van a biztonsági személyzet, dolgoznak a járművek irányítói. Az elmúlt napokban 1500-an tettek azért, hogy minden rendben legyen a hivatalos program szerda délutáni kezdetére.

Szerdán a nagyszínpadosok mellett már helyszíneken fellép többek között a The Twist, a Vad Fruttik, a Kistehén, a Mystery Gang, a Zuboly és a Kiscsillag. A következő négy nap alatt sokféle zenei műfajjal találkozhat a közönség a rock and rolltól az elektronikus tánczenéig. A nagyszínpadon számos világsztár előadó, köztük a Massive Attack, a Prodigy, Billy Idol, a Kruder @ Dorfmeister és a Datarock lép fel. A több mint kétszáz fellépőt felvonultató program hazai résztvevői között lesz Ákos, aki pénteken lép fel, a Kispál és a Borz szombaton búcsúzik a soproni közönségtől; az együttest a "Kispál és a VOLT" című fotókiállítással várják a rendezők, a tárlat az elmúlt két évtized voltos Kispál-koncertjeiről ad áttekintést.

Az idén ismét lesznek színházi előadások, gyermekműsorok és kiállítások. Színre lép egyebek között a Táp Színház és Sopronban vendégeskedik a Momentown Társulat. Ef Zámbó István festőművész és csapata látványstúdiót épít fel és számos használati eszközt, köztük hűtőszekrényt, mosógépet, kenyérpirítót műtárgyakká alakít a fesztivál alatt. A VOLT végére megszülető alkotásokat a művész és a fesztivál szervezői a vatera online aukciós oldalon árverezik el, és az ebből befolyt bevételt az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

A VOLT fesztivál a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei eseménye, amelyre az idén is több tízezer vendéget várnak a hűség városába. A szervezők bíznak abban, hogy az érdeklődés eléri a tavalyi szintet, amikor naponta átlagban 20-22 ezren élvezték az eseményeket és a fesztiválhangulatot, így négy nap alatt mintegy 87-88 ezer látogató volt a rendezvényen, tehát a városlakók száma megduplázódott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását