2024. május 2. - Zsigmond

Variációk egy dalra, plusz a csodálatos meglepetés – videóval

Kedves Olvasóink és Hallgatóink! A mai napra a „kettő az egyben” dalok mellett egy kettő plusz egyes zenei ajándékcsomaggal készültünk. Első körben a Police klasszikus dalának két érdekes verzióját mutatjuk be, majd érkezik egy „csodálat
2008. december 2. kedd 15:25 - paulson
Vannak olyan dalok a könnyűzene történelmében, melyek szinte kínálják magukat, még más stílusok képviselői számára is, mintha üvöltene belőlük, hogy „dolgozz fel”. A Police Every Breath you take című száma tipikusan ilyen, elég csak Puff Daddyre, és az „I’ll be missing You”ra gondolni (a magyar köznyelvben simán csak az „Elestem a motorommal” címszó alatt futó dal). De nemcsak rappel lehet kiválóan vegyíteni.

A következő mashup erre bizonyíték, melyben Sting szerzeménye egy kissé melankolikus rocknótával lett összemosva. Mindkét dalt bemutattuk már külön-külön is rovatunkban, most hallgassátok meg együtt!









Az imént hallott Police dal igazi kaméleon, nemcsak a Snow Patrol dalával alkot harmonikus párost, hanem soullal társítva is jól hangzik. Ha melléállítjuk például Ben E. King slágerét, melynek már a címe is ezért könyörög, szintén egységesnek hangzó dalt hallunk.

Az efféle társításoknál kezdődik ezeknek a mixeknek az igazi művészete. Ugyanis nem nehéz két számot összemosni, de az interneten keresgélve számos riasztó eset utal arra, hogy nem igaz, hogy bármi összerakható bármivel. Természetesen az sem mindegy, hogy hogyan.

A második dalban nem találtunk többszöri hallgatásra sem disszonanciát, ezért meleg szívvel és hálás füllel ajánljuk mindenki figyelmébe. (Igaz, ami igaz, kicsit felgyorsították az alapot, de ezt bocsánatos bűnnek értékeljük.)









Bár a közhelyekkel igyekszünk barátságtalanul bánni ezen az oldalon, azonban be kell, hogy lássuk, hogy a három a magyar igazság elve minket sem hagyott hidegen. Éppen ezért a dupla Police nóta után levezetésképpen készültünk egy harmadik mashup produkcióval is.

Azoknak mindenféleképpen örömet fog okozni ez a dal, akik már kicsit megunták az „Every Breath you take” lágy zenei alapjait, mégis kellemes dallamokra vágynak. Szintén egy régi nagy sláger az egyik áldozat, Louis Armstrong és a What a wonderful World. Mondanunk sem kell, hogy a dal már rengeteg feldolgozást megélt. Hogy miért bélyegeztük „meglepetéssel telinek” az alább hallható verziót”? Az ok kivételesen csupán a címben keresendő, hiszen a Radioheadtől a „No Surprises” szolgál zenei erősítésként a csodálatos balladához.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását