2024. május 4. - Mónika, Flórián

Villa: megtartom a lendületem

Újabb találatokat és továbbjutást "ígért" David Villa, a világbajnoki negyeddöntős spanyol labdarúgó-válogatott négygólos támadója, aki az argentin Gonzalo Higuaínnal és a szlovák Robert Vittekkel együtt vezeti a "mesterlövészek" listáját.
2010. június 30. szerda 10:22 - HírExtra
"Lépésről lépésre haladunk előre. A portugálok elleni mérkőzésen egy pillanatra se veszítettük el az önbizalmunkat, tisztában voltunk az erőnkkel, tudtuk, mit csinálunk - fogalmazott a közelmúltban a Valenciától a Barcelonához igazolt, 28 éves támadó a keddi, fokvárosi nyolcaddöntő után. - A gólom nagy elégedettséggel töltött el, mert továbbjutást ért. Továbbra is igyekszem betalálni, hogy ezzel is segítsem a csapat előrejutását. A negyeddöntőben Paraguay ugyancsak erős ellenfél lesz, de van időnk a pihenésre és a felkészülésre."

"A védelem is erőssége ennek a csapatnak, ezúttal mindannyian keményen küzdöttünk hátul" - utalt a spanyolok kapusa, Iker Casillas arra, hogy akadt néhány portugál gólszerzési lehetőség, de ezeket végül is hárították.

A középpályás Xabi Alonso azt emelte ki értékelésében, hogy türelmesen futballoztak, nem siettették a gólszerzést.

"Ezt követően jól őriztük az eredményt, már több terünk nyílt a játékra. Az egész mérkőzésen kemény küzdelem zajlott a pályán, mi jól egészítettük ki egymást. Az elődöntőtől ugyanakkor még messze vagyunk, fontos, hogy felülemelkedjünk az eufórián, és kellően koncentráljunk a következő mérkőzésre."

Cristiano Ronaldo, a portugálok sztárja, egyben csapatkapitánya áthaladt a kijelölt zónán, s nem válaszolt az újságírói kérdésekre. A kapus Eduardo viszont nyilatkozott, és arról beszélt, hogy bár ő személy szerint jó teljesítményt nyújtott, ez nem volt elég a sikerhez.

"Márpedig nem az én hatékonyságom számít, hanem a kollektív teljesítményünk. Kellemetlen az a tudat, hogy az egész világbajnokságon egyetlen gólt kaptunk, és mégsem jutottunk be a negyeddöntőbe."

"Sajnos az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk, a másodikban pedig már jobbak voltak a spanyolok - értékelt a középpályás Tiago. - Úgy vélem, a bekapott találatunkat lesállás előzte meg, Ricardo Costa pedig nem érdemelt piros lapot, de ez nem változtat a tényen, hogy egyetlen bekapott góllal búcsúzunk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását