2024. április 26. - Ervin

Három év alatt tízmilliárd eurót spórolna a francia állam

A francia állam működésének modernizálása és az államháztartási hiány csökkentése érdekében 150 intézkedést vázolt fel François Baroin költségvetési miniszter a szerdai kormányülésen: a program a következő három évre 10 milliárd eurós megtakarítást irányoz elő az állami kiadásokban.
2010. június 30. szerda 20:33 - HírExtra
A korábban bejelentett leépítések mellett 2011 és 2013 között 100 ezer közalkalmazotti munkahely szűnik meg a több, mint 5 millió főt foglalkoztató közszférában. Az intézkedéstől - amelynek következtében az állami szektorban dolgozók száma az 1990-es szintre fog visszakerülni - 3 milliárd eurós megtakarítást remél a kormányzat.

Az állam működésére fordítható összegek tíz százalékkal, azaz 2 milliárd euróval csökkenek: a beszerzéseket egyetlen központ fogja intézni, és a közigazgatásban a felesleges papírhasználatot mindenhol az informatika váltja fel. A szolgálati gépkocsik száma 15 százalékkal csökken: a kiszállások helyett amit lehet, ezentúl interneten kell az állami szférában dolgozóknak megoldaniuk.

A szociális kiadásokat (családi pótlék, lakhatási támogatás) is tíz százalékkal tervezi csökkenteni a kormányzat, amely 5 milliárd eurós megtakarítást eredményezhet. Franciaország 2010-ben 67 milliárd eurót költ ilyen jellegű kiadásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását