2024. április 19. - Emma

Vb és fejlődés: van ami megmaradna

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság idejére bevezetett biztonsági intézkedéseket szeretné fenntartani a rendező ország a sporteseményt követően is - mondta hétfőn a rendőrségi intézkedésekért felelős Vish Naidoo.
2010. június 29. kedd 08:29 - HírExtra
A vb előtt a közbiztonság okozta a legnagyobb kételyt, ugyanis Dél-Afrikában követték el az egyik legtöbb erőszakos bűncselekményt az egész világon. Azonban a baljóslatok nem váltak valóra, mivel a bűnesetek olyan drasztikusan csökkentek az új szabályoknak köszönhetően, hogy napi szinten alig történik komolyabb bűnbejelentés.

A jövővel kapcsolatban azonban a helyi lakosok nem ilyen optimisták. A dél-afrikaiak szerint ez az állapot csak addig tartható, amíg az egész világ rájuk figyel. Úgy vélik, amint visszatérnek a normál hétköznapok, az utcai bandák újra erőszakosabbak lesznek. A kormány 45 ezer új rendőrt küldött az utcákra annak érdekében, hogy megelőzzék az autó- és emberrablásokat, ami úgy tűnik, meghozta eredményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását