2024. május 16. - Mózes, Botond

A világbajnok után az ezüstérmest is legyőzhetik

A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya négy helyen is változtatást tervez kezdőcsapatában a hollandokkal vívandó péntek esti összecsapáson, amelyet a legutóbbi vb ezüstérmesének illő lenne megnyernie, miután a nyitófordulóban csak gól nélküli
2008. június 12. csütörtök 14:09 - Hírextra
Túl az "illendőségen", Raymond Domenech csapata már nem nagyon adhat le további pontokat, ha az úgynevezett "halálcsoportból" gond nélkül kíván továbbjutni a nyolc közé, hiszen a világbajnok olaszokat 3-0-val valósággal lelépő hollandok ismételt siker esetén hatpontossá lépnének elő, a franciák pedig alighanem afféle kiesési rangadóra kényszerülnének a taljánok nemzeti együttesével a csoportfordulók zárásakor.

A C betűjelű kvartett pénteki csúcsösszecsapásán az előzetes információk szerint Domenech beveti két nagyágyúját, a sérüléséből felépült univerzális középpályást, egyben csapatkapitány Patrick Vieirát, és vélhetően meccskezdettől szerepet kap a támadósorban az első mérkőzésen még pihentetett klasszis, Thierry Henry is.

"Nagyon fontos a kiváló védekezés, mert nem szabad gólt kapnunk. Ugyanakkor mivel pontok kellenek, hatékonyan kell támadnunk, s mert muszáj nyernünk, sok rizikót kell vállalnunk" - mondta a hátvédsor oszlopa, William Gallas.

A hollandok, ha szerényen is, de újabb bravúrra készülnek:
"Nagy eredmény volt az olaszok elleni 3-0, okkal ünnepeltek a szurkolók is, de még nem értünk el semmit. A végcél az Eb megnyerése, az odavezető út pedig még hosszú" - fogalmazott a józan hangokat képviselő középpályás, Wesley Sneijder.

A felek a múltból egyformán meríthetnek üdvözítő példát: a 2000-es Eb hasonló csoportmeccsét a hollandok nyerték 3-2-re, a franciák pedig a 96-os Európa-bajnokságot emlegethetik fel, amikor is a negyeddöntős párban 0-0-ás "alapozás" után büntetőkkel diadalmaskodtak 5-4-re és lettek elődöntősök, míg a "narancsosok" kiestek.

C csoport, 2. forduló:

Hollandia-Franciaország, péntek 20:45 ó:
----------------------------------------
Bern, Stade de Suisse, v.: Herbert Fandel (német)
A várható kezdőcsapatok:
Hollandia:
----------
Edwin van der Sar - Andre Ooijer, Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst - Wesley Sneijder, Nigel de Jong - Rafael van der Vaart, Orlando Engelaar, Dirk Kuyt - Ruud van Nistelrooy

Franciaország:
--------------
Gregory Coupet - Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal - Franck Ribery, Claude Makelele, Patrick Vieira, Florent Malouda - Karim Benzema, Thierry Henry
A csoport állása:
-----------------
1. Hollandia 1 1 0 0 3-0 3 pont
2. Franciaország 1 0 1 0 0-0 1
Románia 1 0 1 0 0-0 1
4. Olaszország 1 0 0 1 0-3 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását