2024. május 3. - Tímea, Irma

Távozhat a rendőrfőkapitány

Bencze József országos rendőrfőkapitány sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a távozásáról szóló híreket vasárnap, a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségének végén a fővárosban.
2010. június 27. vasárnap 12:20 - HírExtra
A hadtörténeti múzeum épületéből kifelé jövet a távozását firtató újságírói kérdésre Bencze József úgy reagált: "miniszter úr tudja megmondani". Arra, hogy mit mondott neki Pintér Sándor belügyminiszter, úgy válaszolt: "az egyelőre a mi kettőnk titka".

A Belügyminisztériumban pénteken az MTI érdeklődésére annyit közöltek, hogy a jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt.

Bencze József leváltását hivatalosan egyelőre nem jelentették be. Sajtóinformációk szerint Hatala József válthatja őt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén.

Az új főkapitányt kinevezése előtt meg kell hallgatnia az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának.

A Népszabadság értesülése szerint nemcsak az országos rendőrfőkapitány, hanem két helyettese és több megyei főkapitány, valamint a budapesti rendőrfőkapitány is távozik posztjáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását