2024. május 4. - Mónika, Flórián

Német siker, de a Ghána is továbbjutott

A német válogatott Mesut Özil góljával 1-0-ra nyert a ghánai csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjában. Az előző vb-n házigazdaként bronzérmes európai csapat a nyolcaddöntőben az ősi rivális angolokkal találkozik, Ghána pedig az Egyesült Államokkal csap össze a legjobb 16 között.
2010. június 23. szerda 07:44 - HírExtra
Eredmény:

D csoport, 3. forduló:
Németország-Ghána 1-0 (1-0)
---------------------------
Johannesburg, Futballváros, 83.391 néző, v.: Simon (brazil)
gólszerző: Özil (60.)
sárga lap: Müller (43.), illetve Ayew (40.)

Németország:
------------
Neuer - Lahm, Friedrich, Mertesacker, J. Boateng (Jansen, 73.) - Khedira, Schweinsteiger (Kroos, 81.) - Müller (Trochowski, 67.), Özil, Podolski - Cacau

Ghána:
------
Kingson - Pantsil, Sarpei, Jonathan Mensah, John Mensa - Annan, Tagoe (Muntari, 64.), K-P. Boateng, Ayew (Adiyiah, 92.), Asamoah - Gyan (Amoah, 82.)

II. félidő:
-----------
60. perc: Müller tört befelé a jobb oldalról, a középen helyezkedő Özilhez játszott, aki egy állítás után 20 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

A németek támadtak többet az első félidőben, Özil hatalmas helyzetével vezetést is szerezhettek volna, de az irányító hibázott. A ghánaiak egy-egy alkalommal Gyan révén veszélyeztettek.

A fordulást követően a németek szereztek vezetést Özil távoli lövésével, a ghánaiak ezt követően feljebb jöttek, ám komolyabban nem kockáztattak - vélhetően tudva a másik mérkőzés eredményét. A hajrában nem született már újabb gól, így a két csapat "kéz a kézben" jutott a legjobb 16 közé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását