2024. május 7. - Gizella

A Fed nem változtatott az alapkamaton

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, a várakozásoknak megfelelően. Az egynapos kamat célsávja rekord alacsony szinten, 0,0 és 0,25 százalék között maradt. Az irányadó kamat 2008. vége óta változatlan az Egyesült Államokban.
2010. június 23. szerda 22:23 - HírExtra
A kamatdöntésről szóló közlemény tartalmában nem sokat változott a két hónappal ezelőtti kamatdöntés óta. A Fed "még hosszabb ideig" a most megerősített szinten tervezi tartani a kamatot.

Indokolja a döntést az is, hogy a Fed kamatdöntői árnyalatnyit lefelé módosították az amerikai gazdaság idén várható kilátásait. Ugyanakkor azt is megállapították, hogy tovább élénkül az amerikai gazdaság, a munkaerőpiac kedvező irányú elmozdulása tapasztalható, bár továbbra is magas a munkanélküliség. Az infláció egy ideig még mérsékelt marad, a hosszabb távú inflációs várakozások továbbra is stabilak, a lakossági és a vállalati kiadások bővülnek.

A kamatdöntés után továbbra is vegyesen alakultak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói: a 30 vezető ipari részvény DJIA indexe az egy órával a bejelentés előtti plusz 0,08 százalékról 0,13 százalékra emelkedett, a technológiai papírok Nasdaq mutatója viszont tovább csúszott lefelé: mínusz 0,16 százalékról mínusz 0,27 százalékra. Az S and P 500-as mutató vesztesége 0,23 százalékról 0,25 százalékra nőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását