2024. május 4. - Mónika, Flórián

Öregszünk, de meg nem halunk

Húszszorosára nőhet ötven éven belül a Németországban élő százévesek száma, a napjainkban születő lányok közül minden negyedik megérheti századik születésnapját. A most világra jövő lányok várható élettartama átlagosan 93, a fiúké 88 év lesz.
2010. június 21. hétfő 20:13 - HírExtra
"Elgondolkodtató adatok" - vélekedett a Kölni Egyetem népességkutatója rámutatva arra, hogy a nyugdíjak, a betegellátás, valamint az egészségügyi költségek ezzel együtt emelkednek.

Reálisnak tűnik például, hogy a Németországban ma élő 2,2 millió ápolásra szoruló emberek száma 2050-re 4,5 millióra emelkedik - említette Eckart Bomsdorf.

Németország lakosságának csökkenése miatt a gondoskodásra szorulók hányada a német társadalomban az eddigi 2,6 százalékról 6 százalékra nő az évszázad közepére - magyarázta a szakember, aki rámutatott: számításai csak becslést jelentenek, azt hogy valóban így alakul-e, senki sem tudja megmondani százszázalékos bizonyossággal.

Bomsdorf arra is felhívta a figyelmet, hogy a szövetségi statisztikai hivatal más számokkal rukkolt elő, azokat viszont a mai halandósági arányokból vezették le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását