2024. április 23. - Béla

Több pénz a parlagfű ellen

Az idén 6,3 millió forintot fordítanak Jász-Nagykun-Szolnok megyében parlagfű-mentesítésre; a megyei közgyűlés a korábbi években e célra fordított összegnél több pénzt biztosított az akció támogatására - közölte Fejér Andor, a testület fideszes elnöke, országgyűlési képviselő
2010. június 19. szombat 10:20 - HírExtra
A politikus utalt arra, hogy a megyei önkormányzat 2007-ben alapot hozott létre azért, hogy támogatást nyújtsanak a gyomnövénnyel fertőzött megyei településeknek a mentesítéshez, a tiszta, élhető lakókörnyezet kialakításához. Az alap összegét a megyei és a csatlakozó települési önkormányzatok lakosságszám arányában befizetett pénzügyi hozzájárulása határozta meg.

Az első három évben a megye a települési hozzájárulásokkal megegyező összeget biztosított az alaphoz. Az idén azonban emelte a hozzájárulás mértékét és 4 millió forintot különített el erre a feladatra. Így a felosztható keretösszeg a 44 település önkormányzata által befizetett 2,3 millió forinttal együtt 6,3 millió forintot tett ki - tette hozzá Fejér Andor.

A támogatásra 27 önkormányzat, 2 alapítvány és 7 vállalkozás, illetve egyesület, civil szervezet pályázott. Az igényelhető támogatás mértéke eredetileg a teljes költség 75 százaléka, maximum 375 ezer forint lett volna. Az igény azonban meghaladta a 11 millió forintot, ezért most 33 pályázó átlagosan 45 százalékos támogatásban részesült.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Zalai
2010. június 22. 10:39
Javaslom a www.polleninfo.org linket, ott Europe overview, distribution maps, ragweed : tanulságos és szégyenteljes, hogy egész Európában kizárólag a magyarlakta területeken nagyon magas a parlagfű koncentráció: mindenki más tud védekezni ellene, megelőzni hatékonyan - egyetlen kivétel a magyarok!!! Hiába a rengeteg jogszabály, ha nem tartatják be (vagy nem is akarják?)!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását