2024. május 4. - Mónika, Flórián

Cáfol a győri jegyző

Cáfolta a győri önkormányzat jegyzője keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján azokat az állításokat, amelyek szerint egy múlt év végi nyilvános vacsorán minősíthetetlenül viselkedett.
2008. február 5. kedd 21:43 - Hírextra

Az összejövetelen történtekről az egyik győri internetes honlap számolt be kedden a birtokába került feljegyzés alapján, amelyet a cikk állítása szerint a vacsorán résztvevők aláírásukkal hitelesítettek, majd másfél hónappal ezelőtt a polgármesterhez eljuttattak.

Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón kijelentette: a feljegyzést hétfőn ismerte meg, miután azt telefonon beolvasták neki. A város első embere hangsúlyozta: aláírt feljegyzéssel nem találkozott, márpedig mendemondák és névtelen levelek alapján nem kezdeményez vizsgálatot, nem ítél el és nem tapos sárba senkit. A jegyző kinevezésére, felmentésére, továbbá a fegyelmi eljárás lefolytatására egyébként a közgyűlés jogosult - tette hozzá.

Papp László jegyző a sajtótájékoztatón visszautasította a szerinte durva támadást, amely az internetes honlap részéről érte. Emlékeztetett: a honlapot megjelentető Győri Hét című lap ellen jogosulatlan névbitorlás miatt szabálysértési eljárás van folyamatban, amelyet a polgármesteri hivatal indított.

A cikkel rágalmakat híresztelnek, s így "esetleg befolyásolni" akarják az eljárás kimenetelét - adott hangot feltételezésének. A továbbiakban azt állította: a december 13-i évbúcsúztató összejövetelen szerinte nem lépte át magatartásával a jó ízlés határait, csupán "viccek, szófordulatok hangzottak el a vidámság (...) keretében" - mondta.

Borkai Zsolt polgármester kijelentette: aki úgy érzi a polgármesteri hivatal munkatársai közül, hogy molesztálás, zaklatás érte, az tegyen feljelentést, és a bíróság majd dönt a kérdésben.

Papp László közölte: az ügyet jogi útra tereli becsülete és jó hírneve megvédése érdekében.

A Győri Hét által kiadott Győri Nap elnevezésű internetes újság kedden egyebek mellett azt írta, hogy Győr jegyzője tavaly december 13-án már eleve ittasan érkezett az önkormányzati és szervezési osztály tartotta évzáró ünnepségre, ahol aztán "kriminálisan viselkedett".

Az online lap ezt követően úgymond "szemezget" abból a feljegyzésből, amit tudomása szerint a jelenlévők aláírásukkal is hitelesítettek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását