2024. április 29. - Péter

Fidesz kongresszus: embert próbáló két év

Embert próbáló két év telt a Fidesz legutóbbi kongresszusa óta - mondta Kövér László, a párt választmányi elnöke vasárnap Budapesten.
2011. július 3. vasárnap 11:35 - HírExtra
A politikus a Fidesz XXIV. kongresszusán kifejtette: ez az időszak idegtépő várakozással kezdődött, a neheze azonban csak akkor következett, amikor a Fidesz-KDNP kormányozni kezdett. Kormányon az első hónapok azzal teltek, hogy fenntartsák az ország működőképességét, ne omoljon össze a költségvetés. Szavai szerint az elmúlt fél évet a zsúfolt törvényalkotási munka jellemezte, az új alaptörvény elfogadásával véget ért a rendszerváltás 21 évig tartó átmeneti időszaka - tette hozzá.

Kövér László méltatta az Európai Unió soros elnökeként elért kormányzati eredményeket, megjegyezve: ez idő alatt is sikerült az országot számottevő hiba nélkül kormányozni. Ebben azonban - mondta - közrejátszott "a gondviselés mérhetetlen jóindulata" is, amellyel nem szabad visszaélni. Hozzáfűzte: az Országgyűlés elnökeként szívesen közreműködik abban, hogy ha a törvényalkotás tempóján nem is lehet lassítani, annak kiszámíthatóságát javítsák.

Szólt arról is, hogy felmérések szerint, ha ma lennének a választások, a Fidesz-KDNP ismét kétharmados többséget szerezne, ebben azonban szerinte az ellenzéki alternatíva hiányának is van szerepe, párttársait ezért alázatra intette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását