2024. május 14. - Bonifác

Az ENSZ a kirgíz helyzet miatt aggódik

Az etnikai alapú erőszakcselekmények elől már legalább 400 ezer lakos menekült el Kirgizisztán déli részén levő otthonából az ENSZ legfrissebb becslése szerint - közölte Genfben a világszervezet humanitárius segítségnyújtást koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője.
2010. június 17. csütörtök 19:19 - HírExtra
Az otthonukból elmenekültek, de az országon belül maradtak mintegy 300 ezren lehetnek, az Üzbegisztánba menekültek száma pedig 75 ezer és 100 ezer között van. A becslések csak felnőttekkel számoltak - mondta Elisabeth Byrs. Az üzbég-kirgiz határ korlátozásokkal ugyan, de nyitva marad: szerdán 9 ezer menekült léphetett be Üzbegisztánba. Az otthonukat elhagyni kényszerülő kirgiz állampolgárok többsége Andizsán, Fergana és Namangan területén telepedett le.

A humanitárius válsághelyzet kezelésében több nemzetközi szervezet vesz részt, köztük van a vöröskereszt, az ENSZ gyermekalapja (UNICEF), valamint az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (HCR) is. A HCR hat teherszállító repülőgépe mintegy 240 tonna segélyt szállít hamarosan a régióba.

A dél-kirgizisztáni etnikai zavargásokban eddig 191 ember vesztette életét, további kétezer pedig megsebesült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását