2024. május 20. - Bernát, Felícia

VB-2010: pörgősebb játék, még kevés izgalommal

Argentína elpuskázott helyzetekkel ám meggyőző játékkal múlta felül Nigériát. A Maradona legénység korán megszerzett vezetését a mérkőzés lefújásáig megtartotta, és nem volt kérdés, kihez kerül a három pont. A C csoport találkozóján viszont döntetlen született, miután Anglia nem bírt az Egyesült Államok válogatottjával, igaz ehhez kellett Robert Green kispályás hibája.
2010. június 13. vasárnap 07:29 - Vuko
Argentína Nigéria ellen mutatkozott be

Argentína a B csoport első fordulójában Nigériával találkozott, és Diego Maradona fiai 1:0-s győzelemmel kezdték meg a világbajnoki küzdelmeket.

A kétszeres világbajnok argentin válogatott (1978, 1986) félelmetes támadósorával vezérelve kezdte el a mérkőzést, előbb a Barca aranylabdása Messi, majd a Real Madrid csatárja Higuain veszélyeztette a nigériai kaput. A támadásokat azonban nem sikerült gólra váltani, köszönhetően az egész meccs alatt remekül védő Enyeama kapusnak.

A hatodik percben aztán a mezőny egyik legkisebb játékosa, a korábban a Manchester United-et, majd a Real Madrid-ot megjárt Gabriel Heinze fejelt bombaerővel a nigériai portás kapujába. Ezek után sem állt meg az albiceleste, helyzetek sorait dolgozta ki, de az első félidőig maradt az egygólos vezetés.

A második játékrész elején úgy tűnt, nem változott a játék képe. A 60. percben aztán felpörögtek az események: az argentin gólszerzési lehetőségek után a nigériai Odemwingie veszélyeztette az ellenfél kapuját. Gól azonban nem született. És később sem.

A dél-amerikaiak végig nagy fölényben játszottak, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, azonban egynél több találatot nem tudtak szerezni. Győztesen hagyták el a gyepszőnyeget, ám a következő két csoportmérkőzésen valószínűleg jobban oda kell majd figyelniük, és az adódó lehetőségeket góllal kell zárniuk.

Anglia tudott ellógni


A C jelű kvartettben Anglia az Egyesült Államokkal találkozott, és az angol labdarúgó-válogatott Robert Green árnyékra vetődése folytán 1:1-re végződött a mérkőzés.

Pedig jól indult a mérkőzés a „háromoroszlánosok” számára: Steven Gerrard már a 4. percben vezetést szerzett, miután Emil Heskeytől kapott passza után elegánsan gurított a kapu jobb sarkába.

Tíz perc kellett az amerikai válogatottnak, hogy felocsúdjon a bekapott gólból, és játékba lendüljön. Jó iramú találkozó bontakozott ki, a Team USA egyre inkább pariban volt a Capello legénységgel, de az angol középpálya Gerrarddal, Lamparddal elég erősnek tűnt ahhoz, hogy akár az ellenfél egyetlen hibáját kihasználva megrendítse ellenfelét.

Fél óra után csere történt: James Milner helyett Shaun Wright-Phillips lépett a pályára. A csere okát nem lehet tudni biztosan, vagy betegsége vagy sárga lapja miatt hagyta el a játékteret az aston Villa középpályása.

A 40.percben szinte a semmiből egyenlített az USA: Clint Dempsey távoli kísérletét – amelyet a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük veszélyesnek – Robert Green tenyerével a saját kapujába juttatta, bevédte. A tradíciók országának labdarúgó-válogatottja hű a potya gólok hagyományához, és ma is beigazolódott az a tény, hogy az angol válogatott kapus poszton igencsak foghíjas. De ezt már persze korábban is tudtuk.

A második félidőben is több helyzet adódott, elsősorban az amerikai kapu előtt. Frank Lampard távoli lövése, vagy éppen az addig elég szürkén játszó Wayne Rooney próbálkozásai jelezték, hogy mindenképpen a győzelemre hajtanak a szigetországiak. A másik oldalon, a Bradley-csapat háza táján is volt azonban feljegyeznivaló helyzet: Jozy Altidore küzdötte át magát Jamie Carragheren, lövését viszont Green bravúrral a kapufára tolta.

Crouch cseréje a hajrában már nem segített már az angolokon, nem esett több gól, így döntetlennel zárult a találkozó. Az amerikaiak örülhettek, az angolok pedig pontokat vesztettek, és készülhetnek Algéria ellen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását