2024. április 29. - Péter

Tiszadobi kulturális csemege

Véglegesítették a 13. Tiszadobi Zongorafesztivál programját: augusztus 6. és 8. között négy koncert lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, szeptember 9-én pedig egy ráadáshangversenyt is rendeznek Nyíregyházán.
2010. június 13. vasárnap 20:38 - HírExtra
Mint azt az egyik szervező, Mátyás Edina az MTI-nek elmondta, az augusztus 6-iki nyitó koncertet Szokolay Balázs zongoraművész adja, aki Chopin, Liszt, Wünsch, Freude, Heimkehr és Schumann műveiből játszik. Augusztus 7-én két koncert lesz Tiszadobon, délután egy fiatal tehetség, a grúz Nicolas Namoradze mutatkozik be, aki a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kemenes András, Esztó Zsuzsa és Wagner Rita tanítványa.

A zongoraművész Chopin, Gadowszky, Beethoven és Skrajabin műveivel lép fel. Szintén aznap Hauser Adrienne ad zongoraestet: Chopin és Debussy műveinek előadásával szórakoztatja a közönséget.

A tiszadobi program záróhangversenyén, augusztus 8-án este Kocsis Zoltán zongoraművész játékát hallhatják a zenekedvelők. A nyíregyházi ráadáskoncerten, szeptember 9-én Hauser Adrienne lép fel a város főiskolájának ezer nézőt befogadó aulájában. A 13. Tiszadobi Zongorafesztivál műsorát a rendezők Fryderyk (Frédéric) Chopin lengyel zongoraművész és zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére állították össze.

A komponista világhírű alkotásai, így balladái, szonátái, mazurkái, keringői és hangversenyetüdjei közül több is felhangzik majd a fellépő művészek, Szokolay Balázs, Nicolas Namoradze, Hauser Adrienne és Kocsis Zoltán előadásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását