2024. május 5. - Györgyi

Valami bűzlik a mozgólépcsők körül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) után a Legfőbb Ügyészség (LÜ) is vizsgálja a 2004-es, Deák téri mozgólépcsőcserét - tudta meg a Magyar Nemzet.
2010. június 12. szombat 09:26 - HírExtra
Az ügyészségtől a lap azt a tájékoztatást kapta, hogy az üggyel kapcsolatos bejelentés múlt szerdán érkezett a vádhatósághoz elektronikus levélben. A dokumentumok a nyomozásfelügyeleti főosztályra kerültek, ott döntenek majd a bejelentés sorsáról.

Időt vesz azonban igénybe, hogy a levélhez csatolt idegen nyelvű mellékleteket lefordítsák – közölték lappal, többet azonban nem árultak el.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy többek között rossz minőségű termék forgalomba hozatala és áru eredetének meghamisítása miatt fordultak az LÜ-höz.

A mozgólépcsők az Otis Felvonó Kft. termékeként kerültek a BKV-hoz. A BKV az európai uniós források miatt olyan szerződést kötött az Otis Felvonó Kft.-vel, amely szerint a mozgólépcső egyes elemeit a németországi Stadthagenben kell legyártani, viszont a feltételezések szerint ezek Kínából érkeztek.

A BKV korábban azt közölte: nem indít átfogó belső vizsgálatot, és nem tesz feljelentést a 2004-es, Deák téri mozgólépcsőcsere miatt. A közlekedési társaság műszaki üzemeltetési igazgatója szerint minden rendelkezésükre álló dokumentum arról árulkodik, hogy a Deák térre a szerződésben rögzített elemek kerültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását