2024. május 17. - Paszkál

Schmitt: Meg kell szüntetni a diszkriminációt

Az Országgyűlés elnöke Cipruson, az Európa Tanács (ET) tagországai parlamenti elnökeinek találkozóján szombaton elmondott előadásában azt hangsúlyozta, hogy az új magyar kormány programjában "hangsúlyos helyet kapott a diszkrimináció minden formájának megszüntetése".
2010. június 12. szombat 18:28 - HírExtra
Schmitt Pál a diszkriminációmentesség elvének érvényesítésével foglalkozó ET-konferencia második napján szólalt fel. Ismertette a magyar jogszabályi hátteret, amely "gyakorlatilag harmonizálja a magyar antidiszkriminációs jogot az ET és az EU irányelveivel, valamint az Európai Bíróság ítéleteivel".

Schmitt beszédében kitért arra is, hogy Magyarország megfelel az ET pozitív diszkriminációs elvárásainak is, ennek jegyében 2013-ig a rendőrség soraiban 300-ra nő a roma származásúak száma, továbbá 300 diplomás roma kap majd állást a közszolgálatban.

Az Országgyűlés elnöke kétoldalú találkozókat is lebonyolított pénteken és szombaton Limassolban, így többek között tárgyalt horvát kollégájával, akinek reményét fejezte ki, hogy a horvát-EU csatlakozási szerződést jövőre a magyar soros elnökség alatt írhatják alá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását