2024. május 14. - Bonifác

Orbán fokozatosan adóztatná meg a minimálbért

Idén még nem érintik a minimálbér adómentességét a kormány gazdasági akciótervének részeként kedden bejelentett intézkedések, de Orbán Viktor kabinetje várhatóan fokozatosan bevezeti a minimálbér adóterhelését.
2010. június 8. kedd 18:35 - HírExtra
A miniszterelnök az MTI-nek a minimálbérre vonatkozó kérdésére - az akciótervet ismertető keddi parlamenti beszéde és viszonválasza után, az Országházból távozóban - annyit mondott: fokozatosan, két éven belül, azaz 2012 január elsejéig kell bevezetni az új rendszert, hogy "folyamatosan vezessük ki az adójóváírást, és folyamatosan terheljük rá a minimálbérre az egy kulcsot".

Orbán Viktor a gazdasági akciótervet ismertetve a parlamentben azt mondta, egykulcsos családi jövedelemadó bevezetését tervezik, amelyre két év alatt állna át az ország úgy, hogy ennyi idő alatt 1,3 millió munkavállalót vonnak be az adórendszerbe, és ennyi idő alatt kivezetik a rendszerből az adójóváírás intézményét. Indítványozta, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó esetében 16 százalékos legyen az adókulcs.

"Ennek az adórendszernek mindenki nyertese lesz, az átállás pedig fokozatosan, a teherbíró képességnek megfelelő ütemben történik majd" - jelentette ki a kormányfő.

Az MTI megszólaltatta Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert is, aki annyit közölt: a kormány kedden bejelentett intézkedési tervei legkorábban a jövő évtől érinthetik a minimálbér adómentességét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kellmi
2010. június 9. 05:36
Látszik Orbánon a tenniakarás,a Kormányon a hozzáértés!Az eddigi megélhetési,kalandor politikusok áltak okozott károk helyreállitása,vmint.Magyarország élhetővé változtatása nagy fa.melybe bátrak belevágták fejszéiket a FIDESZ-es politikusok!
A megoldást nem akadályozhatja meg a maroknyi bukott "politikus".melyek hátradőlve,únottan terpeszkednek a Parlamentben!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását