2024. június 2. - Kármen, Anita

Orbán: végig kell vinni a változást

Orbán Viktor szerint végig kell vinni a változást; most nem szabad lelassítani, "ugrás közben a lovat nem jó visszafogni".
2010. október 1. péntek 21:20 - HírExtra
"Ha már egyszer nekiindultunk áprilisban, és azt mondtuk, hogy Magyarországot mindannyiunk közös érdekében meg fogjuk változtatni, akkor ne álljunk meg félúton, hanem vigyük végig a változást” - mondta a miniszterelnök egy szabadtéri lakossági fórumon pénteken a Baranya megyei Komlón. Orbán Viktor az egykori bányászváros főterén összegyűlt és őt tapssal köszöntő több mint háromszáz ember előtt kijelentette: Magyarország még nagyon sok bajtól szenved, magas a munkanélküliség, rossz a közbiztonság, magas a rezsi, nem lehet megélni a nyugdíjból, nem becsülik meg a tisztességes munkát.

"De én jó lelkiismerettel azt mondom, hogy az elmúlt 4 hónapban olyan változásokat indítottunk el, amelyek esélyt adnak a jövőre nézve" - tette hozzá a kormányfő. Véleménye szerint még hátravan a munka neheze, "mert ha egy országot 8 évig visznek befelé az erdőbe, nem lehet onnan kitalálni 4 hónap alatt". A miniszterelnök azt mondta, a vasárnapi döntés nemcsak a jelöltekről szól, a leadott szavazatok egyben értékelik is a nemrégen alakult kormány eddigi munkáját.

"Ha nem lesz elegendő szavazat, ha nem kapunk nagy támogatást, azt nekem úgy kell értenem, hogy inkább le kell lassítani a kormány munkáját" - közölte Orbán Viktor. A kormányfő kitért arra: vasárnap a komlóiaknak arra is választ kell adniuk, hogyan képzelik el az életüket az elkövetkezendő négy évre, "ellenzéki tűzfészket akarnak-e csinálni a városból vagy együtt akarnak működni a központi kormányzattal”.

Véleménye szerint Komló saját erejéből nem fog tudni kikeveredni nehéz helyzetéből. ”Az lehet, hogy most úgy tűnik, hogy a bányaiparnak nincs nagy jövője Európában, de lehet, hogy holnap már nem így lesz. Ezért meg kell becsülni azt a tudást, ami itt fölhalmozódott. Mert az iparnak, a termelésnek és a munkának van jövője. A világ ma attól szenved, hogy spekulációra építették a gazdaságot. Ez a korszak most zárul le. Hogy milyen lesz az új, még nem tudni pontosan. De az biztos, hogy a munkáról és a termelésről szólni fog, ami a komlóiaknak megy” - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor arra kérte a hallgatóságot, támogassák vasárnap Polics Józsefet, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, valamint a párt képviselőjelöltjeit.

Megjegyezte: "kicsit megosztottabbak vagyunk a kelleténél, hiszen a jobboldalnak több jelöltje is van. Én nem azért jöttem, hogy más ellen beszéljek, de azt mindannyian látjuk, hogy ha a szocialistákat le akarjuk váltani, ha új polgármestert akarunk, akkor nem oszthatjuk meg a szavazatainkat. Ha kétfelé szavazunk, a nevető harmadik fog győzni” - zárta szavait a miniszterelnök Komlón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását