2024. április 25. - Márk

Árvíz: Pest megyében harmadfokúra emelték a készültséget

Harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget hétfőre virradóra Pest megye északi részén, de egyelőre nincsenek komoly gondok, rendben és szervezetten folyik a védekezés – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője az MTI-vel.
2010. június 7. hétfő 12:02 - HírExtra
Tóth József elmondta, hogy a régió folyói mentén még mindig lassú vízszintemelkedést tapasztalnak, a tetőzés estére, vagy keddre várható. Az igazgatóság munkatársai a vasárnapi helyszíni bejárásokon azt tapasztalták, hogy az érintett településeken higgadtan és szervezetten folyik a védekezés, amelyben legalább négyszáza vesznek részt, közöttük a múlt hét végén Borsodból visszarendelt mintegy hetven Pest megyei tűzoltó.

Időben megépültek az úgynevezett nyúlgátak, sikerült a töltésként funkcionáló 2-es és 11-es főutat is megvédeni, ezért csak az ártéri területekre épített ingatlanokból kellett kiköltöztetni a lakókat - magyarázta az igazgató-helyettes. Szerinte, aki az ideális környezet kedvéért vállalta, hogy ide építkezik, az, az ezzel járó árvízi kockázatot is vállalta.

Tóth József a megyében tett biztonsági intézkedések közül az ismert útlezárásokat, a letkési híd "lesúlyozását" és lezárását, illetve a Visegrádon átvezető útszakasz homokzsákos megemelését említette. Ez utóbbiról a város polgármestere döntött.

A régióban hétfő estétől bármikor tetőzhet a Duna, pontos idejét nehéz előre jelezni, mint ahogy a legmagasabb vízszint is eltérő lehet, Nagymarosnál például 673 centiméterrel számolnak - mondta Tóth József, hozzátéve, csekély az esélye annak, hogy az áradat átcsapna a gátakon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását