2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jövő héten szavazhatnak a dohányzásról

A jövő héten fogadhatja el az Országgyűlés a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslatot és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó előterjesztést is.
2011. március 10. csütörtök 12:33 - HírExtra
Legalábbis a Fidesz azt szeretné, ha a parlament a házszabálytól eltérve ezekről a kérdésekről március 16-án szavazna. A jövő héten az Országgyűlés csak egynapos tanácskozást tart, szerdán. Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke csütörtökön a házbizottság tanácskozását követően az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a tervek szerint az új alaptörvény tárgyalási menetrendjéről március 21-én dönt a parlament, az általános vita pedig másnap, március 22-én kezdődik.

Úgy tervezik, hogy az általános vita 30 órás lesz, a részletes vita pedig, amely április 1-én kezdődne, 15 órás. A menetrenddel kapcsolatos javaslatról a házbizottság jövő heti ülésén tanácskoznak. Altorjai Anita elmondta, hogy az alkotmányozás idején, mivel a Ház más törvényjavaslattal nem foglalkozik, nem ülésezik a házbizottság. Az alkotmány normaszövegének benyújtási határideje március 15., a végszavazásra pedig, a tervek alapján, április 18-án kerül sor.

A parlament sajtófőnöke hangsúlyozta, hogy az alaptörvény normaszövegének tárgyalása idején is lesz a Házban napirend előtti felszólalás, illetve interpellációs időszak és megvitatják a mentelmi ügyeket is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását