2024. április 19. - Emma

Botrányos végkielégítések a MÁV-nál is

Mintegy 110-120 millió forintot kaphatott távozásakor a MÁV két felsővezetője, egy harmadik társuk pedig kevesebb mint háromévi munkaviszony után mintegy százmillió forintot – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
2009. október 2. péntek 07:02 - HírExtra
Fejenként mintegy 110-120 millió forintot kaphatott idei távozásakor a MÁV két felső vezetője – értesült a Magyar Nemzet vasúttársasági forrásokból. A vasúttársaság volt pályavasúti főigazgatója, aki általános üzletági vezérigazgató-helyettesként is dolgozott a MÁV-nál, harmincnyolc évi vasutas munkaviszony után 71 millió forintnyi végkielégítést kapott, amelyhez a lap információi szerint egyéb jogcímeken további ötvenmillió forintot kaphatott.

A Magyar Nemzet szerint a másik felsővezető szintén több évtizeden át dolgozott a MÁV-nál, az utolsó időkben forgalmi igazgatóként. Ő 67 milliós végkielégítést kapott, amelyhez ugyancsak mintegy ötvenmillió forint járt prémium és egyéb jogcímeken. A lap azt írja: így informátoruk számításai szerint az ő juttatása is 110-120 millió forint körül mozoghatott.
A két felsővezetőt emellett korkedvezményes öregségi nyugdíjba engedték. "Ez annyiból érdekes, hogy ha elérték volna a nyugdíjkorhatárt, akkor a MÁV már jogszerűen egyetlen forintot sem fizethetett volna nekik végkielégítés címén" - írta a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. október 2. 13:02
Nem is értem, miért is nem csodálkozom.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását