2024. március 29. - Auguszta

Az ENSZ főtitkára nemzetközi vizsgálóbizottságot akar

Nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ENSZ főtitkára a gázai segélyflottillát ért izraeli támadás körülményeink a kivizsgálására - közölte vasárnap egy izraeli illetékes.
2010. június 6. vasárnap 12:04 - HírExtra
Ban Ki Mun javaslata szerint a testület munkáját Geoffrey Palmer volt új-zélandi kormányfő irányíthatná, és abban Törökország, Izrael és az Egyesült Államok képviselői vennének részt. A flottilla zászlóshajója és az incidens kilenc halálos áldozata török volt.


Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a világszervezet vezetőjével szombaton már megvitatta a vizsgálóbizottság felállításával kapcsolatos kérdéseket. Egy névtelenségbe burkolózó izraeli illetékes közlése szerint Netanjahu kormányának csúcsminisztereivel vasárnap ismét áttekinti kérdéskört.

Izraeli vezetők eddig a nyilvánosság előtt eddig csak arról tettek említést, hogy a Mavi Marmara nevű, török zászló alatt közlekedő hajó elleni hétfői kommandós akció során történteket izraeli vizsgálóbizottság külföldi megfigyelők bevonásával igyekszik feltárni.

Ban főtitkár Recep Tayyip Erdogan török kormányfővel is megvitatta, hogy miképp lelehetne lefolytatni az ENSZ Biztonsági Tanácsának a kérése alapján egy pártatlan vizsgálatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását