2024. május 3. - Tímea, Irma

Tűzoltókat sodort el a Bódva

Elsodort egy motorcsónakot a Bódva szombaton a Borsod megyei, árvíz sújtotta Edelényben, a csónakban négy tűzoltó ült, őket markolókanalas járművekkel mentették ki a vízből.
2010. június 5. szombat 22:15 - HírExtra
A négy tűzoltó motorcsónakkal a Bódva utcában volt, amely teljesen víz alatt áll. Az MTI úgy tudja, hogy a motor leállt és a folyó gyakorlatilag végigsodorta a csónakot a belvárosi hídig, amelyen óriási átfolyás keletkezett.

Az útszakasz oldalán lévő buszmegálló "fogta meg" a tűzoltókat, úgy kértek segítséget, majd markolókanalas járművekkel mentették ki őket a vízből; személyi sérülés nem történt, még a csónakot is kihozták az áradatból. A markolókanalas jármű is csak óvatosan tud közlekedni, mert a víz az út egy részét már alámosta.

Az éjszaka folyamán is komoly védekezésre van szükség, a folyó ugyanis gyakorlatilag kettévágta a települést, amelynek a bal oldaláról, a borsodi részről mentenek, folyamatosan figyelik a még ép töltéseket, és ha bármilyen szivárgást, csurgást észlelnek, azonnal beavatkoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását