2024. április 28. - Valéria

Jogerős ítélet nélkül fizet a közgyűlés

Nem él fellebbezéssel és már az első fokú bírósági döntés alapján kifizet egy pénzügyi követelést a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés. A testület pénteki, soron kívüli ülésén azért határozott így, mert megítélése szerint a másodfokú eljárásban nem tud
2008. augusztus 8. péntek 14:18 - Hírextra

Fejér Andor, a közgyűlés fideszes elnöke az előterjesztés kapcsán elmondta: a megyei önkormányzat 2004 áprilisában szerződést kötött a szolnoki Hajlék Kft.-vel a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rekonstrukciós munkáira. A vállalkozás azonban a kivitelezést nem tudta határidőre befejezni, ezért a megyei önkormányzat felbontotta vele a megállapodást.

Ezt követően az elszámolás során vita támadt arról, kit illetnek meg a helyszínen maradt építőanyagok. Megegyezés híján a Hajlék Kft. felszámolója pert indított a megye ellen, amelyet megnyert. A megyei bíróság ítélete szerint az alperes közgyűlésnek az anyagokért csaknem 20 millió, kamat címén pedig több mint 7 millió forintot kell fizetnie.

A közgyűlés elnöke rámutatott: a megye azért nem nyújt be az ítélet ellen fellebbezést, mert a bíróság által már értékelt iratokon túl nincsenek további dokumentumai az építőanyagok tulajdonjogának alátámasztására. Egy újabb per elvesztése pedig akár 4-5 millió forinttal is megnövelhetné a perköltségeket.

A döntés előtt újabb érvként a felperes jogi képviselője a közgyűlést arról értesítette: ha további bírósági eljárás nélkül fizetnek, elengedik a kamatot.

A vitában a szocialista frakció több tagja a táblabírósági folytatás mellett kardoskodott, de miután érdemi javaslatot nem tudtak tenni, a testület 21 igenlő és 8 nemleges szavazattal, egy tartózkodással elfogadta az eredeti előterjesztést.

A megyei közgyűlés az ügy körülményeinek tisztázására, feltárására öttagú bizottságot hozott létre, amelynek szeptember 30-ig kell jelentést készítenie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását