2024. április 25. - Márk

Mégsem támadtak a zsidók

A Rachel Corrie szombat délután az izraeli Asdod kikötőjébe érkezett, ahol a hadsereg közlése szerint rakományát kiürítik.
2010. június 5. szombat 18:40 - HírExtra
A hajó, amelyen 15 ember utazik, írek és malajziaiak, közöttük a Nobel-békedíjas Mairead Maguire, eredetileg annak a nemzetközi flottillának képezte részét, amelyet hétfőn az izraeliek megállítottak. Az akkori támadásban 9 török vesztette életét. Korábban izraeli katonák felszálltak a Gázai övezet felé tartó, segélyt szállító ír hajóra, de nem ütköztek ellenállásba. Izrael korábban közölte, hogy a hajót nem engedi kikötni Gázában, de megígérte, hogy a máshol kirakott segélyt, kellő átvizsgálás után, eljuttatja a rászorultaknak.

Az izraeli hadihajók a kora reggeli órákban körülvették a hajót, felszólították irányítóit, hogy változtassanak irányt, de azok nem nem engedelmeskedtek, folytatták útjukat Gáza felé.

A hétvégén Gáza felé tartva leállított vízi jármű egy amerikai pacifistáról kapta a nevét, akit 2003-ban, 23 éves korában egy gázai tüntetés során elgázolt egy izraeli buldózer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását