2024. április 29. - Péter

Háromnapos, rendkívüli kormányülés kezdődik

Háromnapos rendkívüli kormányülés kezdődik szombaton, a miniszterek a gazdasági akcióterv mellett az elszámoltatás menetrendjéről és az árvízzel kapcsolatos helyzetről tárgyalnak.
2010. június 5. szombat 13:16 - HírExtra
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton jelentette be: három napon át tart a szombaton kezdődő rendkívüli kormányülés, ennek témája a gazdaság talpra állítását célzó akcióterv mellett az elszámoltatás menetrendje és az árvízzel kapcsolatos helyzet lesz.

Az elszámoltatásról azt mondta: a minisztereknek már az átadás-átvétel kapcsán rendelkezésükre állnak információk, amelyek újabb és újabb kockázatokat jelentenek a költségvetés szempontjából.
Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára bejelentette, hogy elkészült a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentése, amely szerint a 2010-es költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz, a büdzsében számos súlyos valótlanság, trükk szerepel.

Közölte: szombat reggel a részjelentést átadta Orbán Viktor miniszterelnöknek, tájékoztatta a kormányfőt annak tartalmáról és javaslatot tett arra, hogy hívjon össze rendkívüli kormányülést, amelyen a 3,8 százalékos hiánycél tartására vonatkozó akciótervet dolgoznak ki. Leszögezte: a miniszterelnök össze is hívta a kormány ülését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását