2024. március 29. - Auguszta

Fiatalok! Igyen koktél

A fiatal közönséget célozza az olaszországi múzeumoknak az a kezdeményezése, hogy látogatóikat - a művészettel együtt - egy pohár itallal is megkínálják.
2010. június 6. vasárnap 06:55 - HírExtra
Hét euró a belépőjegy ára a velencei Peggy Guggenheim gyűjteménybe, és ezért cserébe, a festményeken és szobrokon túl, a múzeum látogatójának két pohár spritz is jár: az
északkelet-olasz fröccsöt iszogathatja Picasso, De Chirico, Miró, Giacometti alkotásai között.
A sörözők és bárok után az olasz múzeumok is bevezették a happy hour-t: ingyen fogyasztott koktéllal, sörrel, borral csalogatják a közönséget. A cél azoknak a húszon-harmincéveseknek a meghódítása, akiket Itáliában ritkán látni múzeumban.

A hagyományos múzeumlátogatók kiöregedőben, egyre kevesebb jegy kel el... ezért munka után ne presszóba ülj be, gyere múzeumba! - szól a nápolyi M.a.d.r.e kortárs művészeti központ reklámja. A magyarországi Mária királyné sírját is őrző Santa Maria Donna Regina templom egykori kolostorának épületében nyitott múzeum csütörtökönként este a M-adrenalin élő zenéjével vonzza a fiatal közönséget. A vasárnap esti videovetítéséhez vagy színelőadásához aperitif is jár - tetszés szerint koktél vagy pezsgős prosecco.

"Az eddig csak a diszkót vagy a lokálokat ismerő fiatalokat próbáljuk meg múzeumunkba csalogatni. Nincs szórakozóhely, ahol egy múzeumi belépőjegy áráért tudnának inni, és nálunk még beszélgetni is lehet, a képek között nincsen hangzavar"- számolt be a M.a.d.r.e igazgatója, Edoardo Cicelyn.

A siker igazolja szavait: a tavaszi idényben húszezerrel több jegyet adtak el. Hasonló eredményt könyvelt el a római Macro is. A kortárs kiállítóközpontban júliustól minden kedden Video Drinket tartanak. A tavaly nyáron tartott főpróbán négy este alatt négy ezer jegyet adtak el.

Az olasz múzeumok külföldről csenték az ötletet: a példakép a barcelonai Macba, amely júniusban zenei fesztivált lát vendégül természetesen a fiatal közönségnek.

A költségvetési megszorítások miatt nehézségben levő olasz múzeumok a happy hourban bíznak - még a római zoológiai múzeum is, bár az evolúcióról szervezett tudományos előadás-sorozaton csak kávé és üdítő között lehetett választani. Jó minőségű ingyenbort lehet viszont kóstolni a milánói egyháztörténeti múzeum reneszánsz kolostorudvarán: itt a happy hour június 24-től kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását