2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szentendrén harmadfokú készültséget kell hírdetni?

Elsőfokú készültséget rendelt el pénteken a helyi védelmi bizottság Szentendrén, a riasztást szombat-vasárnap valószínűleg másodfokúra emelik, de a harmadfok sem kizárt - tudatta a város honlapján megjelent közleményében a védelmi bizottság elnöke, Szentendre polgármestere, Dietz Ferenc (Fidesz).
2010. június 4. péntek 17:25 - HírExtra
A közlemény szerint pénteken egy órakor megkezdték a szentendrei Duna-korzói gátszakasz megerősítését, emiatt a sétány nagy részén az átmenő forgalom időszakosan, illetve teljesen szünetelni fog, a korzót lezárhatják.

Mivel várható, hogy a Pap-szigetet elönti az ár, a védelmi bizottság felszólítja az ott lakókat a vízszint folyamatos figyelésére, illetve vagyontárgyaik biztonságos helyre menekítésére.

A Duna vízszintje a 2006-ban mért legmagasabb értéket is meghaladhatja - áll a közleményben -, ezért a Pap-szigeten élőknek tanácsos felkészülniük házaik elhagyására is, hiszen ezek az ingatlanok homokzsákokkal nem védhetők.

A város egyéb veszélyeztetett területein élők a nap 24 órájában kaphatnak homokzsákokat. A polgármesteri hivatal munkatársai a másodfokú készültség elrendelésétől állandó ügyeletet tartanak, a védelmi bizottság figyelőszolgálatot működtet, és a város honlapján folyamatosan tájékoztatja a lakosságot - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását