2024. május 5. - Györgyi

Jótékonysági koncert

Mintegy 32 millió forint gyűlt össze az idei Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) elnevezésű jótékonysági program során. Az összeget nagyszabású gálakoncerten adta át vasárnap a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat képviselőinek a Danone Kft.
2007. október 28. vasárnap 16:44 - Hírextra
Az ünnepi koncertet a Liszt Ferenc Zeneakadémián rendezték meg, amelynek Vigh Andrea hárfaművész és Batta András, a Zeneakadémia rektora volt a házigazdája. Az eseményen a beteg gyermekek és szüleik mellett, a TEGY program elvi támogatói és a Gyermekonkológiai Hálózat orvosai is részt vettek.

A Danone Kft. a júliusban és augusztusban minden eladott Könnyű és Finom termék után 1, az év folyamán eladott TEGY Rudik után pedig 3 forintot ajánlott fel a daganatos betegségben szenvedő gyermekek rehabilitációjára és klinikai táplálkozási programjainak támogatására. A program során összesen 31 826 018 forint gyűlt össze.

A TEGY idén új területként olyan klinikai táplálkozási programok megvalósítására ösztönözte a gyermekonkológiai központokat, amelyek a kis betegek kezelésének aktív időszakában jelentkező alultápláltsági, valamint a kezelést követően fellépő elhízási problémákra keresnek választ.

A program a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját rendhagyó formában, A gyógyulás arcai címmel megrendezett és hat városban bemutatott egyedülálló kiállítás révén ismertette meg a nagyközönséggel.

A cég immár kilencedik alkalommal indította el a TEGY programot, amelyből 6 évet és az idei adományt beleszámítva mintegy 192 millió forintot fordított a daganatos beteg gyermekek megsegítésére.

A támogatást az onkológiai központok elsősorban életmentő orvosi berendezések beszerzésére fordították, továbbá a klinikai gyermekonkológiai létesítmények rekonstrukcióját hajtották végre.

A gyermekkori daganatos megbetegedések gyakorisága világszerte növekszik. Magyarországon az orvosok hozzávetőleg 250-300 új beteget regisztrálnak minden évben. A betegség mintegy 100 gyermek halálát okozza évről évre. Jelenleg csaknem 2500 gyermek szenved Magyarországon valamilyen daganatos betegségben, leggyakrabban leukémiában vagy az agydaganat valamely formájában. Bár a daganatos gyermekek gyógyulási aránya 70-80 százalék, tízből három gyermek még mindig a betegség áldozatául esik.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását