2024. május 28. - Emil, Csanád

Közel másfél miliárdos kár érte az államot!

A napokban elkészült igazságügyi szakértői vélemény alapján 1 milliárd 328 millió forintos értékkülönbözetet állapított meg a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói földcsere kapcsán - tudta meg a HavariaPress.
2010. június 4. péntek 12:05 - HírExtra
A főügyészség 2009 áprilisa óta folytat nyomozást bizonyos sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusban történt cseréjével összefüggésben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanújával. A főügyészség által kirendelt igazságügyi szakértő a napokban terjesztette elő szakvéleményét, mely szerint a csereszerződéssel érintett Velencei-tó melletti, 70 hektárt meghaladó sukorói terület - csereszerződés időszakára eső - összértéke 1 milliárd 818,3 millió forint. A csereszerződésben ugyanakkor ezt a területet
734 millióval kevesebbért, 1 milliárd 84 millió forintban számították be.

A csereszerződésben szereplő albertirsai és pilisi ingatlanok összértékét korábban meghatározta már a szakértő: a szerződésben beszámított 787,4 millió forinttal szemben a földek mindössze 193,8 milliót érnek; a kettő különbsége közel 600 millió forint.

A két szakvélemény egybevetése alapján a csereszerződésben a sukorói területek 734 millióval alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok közel 600millióval túlértékeltek voltak. A csereügylet során - a szakvéleményekből következően - összesen 1 milliárd 327,8 millió forint értékkülönbség állapítható meg.

Az újabb szakértői vélemény megállapításairól a főügyészség tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottságát, továbbá az ügyben ugyancsak vizsgálatot folytató Állami Számvevőszéket. A büntetőeljárásban senkit nem hallgatott még ki gyanúsítottként a főügyészség, a nyomozás egyelőre ismeretlen tettessel szemben folyik.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását