2024. április 28. - Valéria

Újfajta támogatást javasol az MSZP

Az MSZP-frakció környezetvédelmi munkacsoportja azt javasolja, hogy gázártámogatás helyett energiatakarékossági támogatást kapjanak a szociálisan rászorulók.
2009. július 10. péntek 12:52 - HírExtra
Hozzátette: szociális gázártámogatásra 70-80 milliárd forintot használhat fel a kormány ebben az évben.

E helyett a támogatási forma helyett javasolja a munkacsoport az energiatakarékossági támogatást - tette hozzá.

Mint mondta, a gázártámogatás további fenntartásában a gázszolgáltatók a leginkább érintettek.

Jelenleg az emberek többsége nem energiatakarékos izzókat használ, miközben azok élettartama 15-ször hosszabb, mint a hagyományos izzóké - emelte ki.

Orosz Sándor elmondta: az energiatakarékossági támogatást szintén a szociálisan rászorulók kapnának, úgy, hogy egy hozzáértő iroda környezettanulmányt folytatna, és feltárná, hogy milyen energiatakarékossági lehetőségek vannak abban a szociálisan rászoruló közegben, ahonnan a kérelem érkezett.

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra: egy felmérés szerint a magyar lakosság mindössze egyharmadát érdeklik a környezetvédelmi ügyek, ezen belül is a legiskolázottabb és a gazdagabb réteget.

A fiatalokat és a legszegényebbeket azonban egyáltalán nem érdekli ez a téma - tette hozzá.

Éppen ezért a környezetvédelmi munkacsoport azt is javasolja, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetvédelmi ismeretanyag kerüljön be a közoktatás alapismeretei közé - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sosi
2009. július 10. 13:21
És mennyi pénzt ad arra,hogy energia takarékos 3 AAA-s készülékeket vegyenek?A legjobb,ha gyertyán vagy petróleum lámpát használ és tábortüzet gyújt,no akkor egy fillért nem kell adni.Orosz úr és ezt sok idő alatt sikerült kitalálni vagy elég volt egy pillanat? A hülyeség,ha fájna azért most ordítana.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását