2024. június 1. - Tünde

Furcsa rendőrügy

Feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára a Budapesti Katonai Ügyészség által a szakszervezet székhelyén hétfőn tartott házkutatás miatt - olvasható a TMRSZ honlapján.
2010. június 3. csütörtök 17:46 - HírExtra
Szima Judit főtitkár csütörtöki közleményében azt írta, hogy hivatali visszaélés, bántalmazás hivatalos eljárásban és személyes adatokkal való visszaélés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A feljelentésben az olvasható, hogy a TMRSZ szekszárdi székhelyén tartott házkutatás során a katonai ügyészség a szakszervezet egy szerverét akarta elvinni, vagy lemásolni az azon tárolt adatokat. Ezt a szakszervezet főtitkára jogellenesnek tartotta, és amikor a szerver irányába indult, egy jelenlévő rendőr "durva módon" hátracsavarta a kezét - áll a feljelentés szövegében.

Szima Judit ebben azt is írja, hogy "8000 szakszervezeti tag adatainak lefoglalását az adatvédelmi törvény rendelkezései durva megsértésének" értékelik.

Balogh Zoltán, a katonai ügyészség szóvivője annyit közölt az MTI-vel, hogy az ügyészség bujtogatás miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárás keretében tartott házkutatást a szakszervezet székhelyén.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a feljelentés csütörtökön megérkezett a főügyészségre, amely három napon belül dönt arról, hogy elutasítja azt, illetve nyomozást vagy feljelentés-kiegészítést rendel el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását