2024. május 21. - Konstantin

Félreértés a lőtéren

Rendőröket hívtak egy Nyíregyháza melletti lőtérre a biztonsági őrök szerdán este, mert a szerintük a Magyar Gárda egyenruhás tagjai gyakorlatot tartottak. A rendőrök húsz, egyenruha-szerű öltözetben lévő fiatalembert találtak, akiket igazoltattak, de azo
2007. október 4. csütörtök 17:32 - Hírextra
Átkutatták a kocsijaikat is, egyikből egy baseball-ütő került elő. A közbiztonságra különösen veszélyes tárgy miatt szabálysértési feljelentést tettek egyikük ellen. A csapatot vezető Gyüre Csaba szerint annyi történt, hogy a nyíregyházi Kossuth tériek csapata az október 6-i megemlékezésre gyakorolta a felvonulást.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a lőtéren tartózkodó fiatalokat a rendőrök igazoltatták és figyelmeztették, hogy magánterületen tartózkodnak. Az egyikük kocsijában egy baseball-ütőt találtak, amit közrendre különösen veszélyes tárgyként elkoboztak és szabálysértési feljelentést tettek. A rendőröket a biztonsági őrök értesítették azzal, hogy nem tudják elküldeni a Honvédség kezelésében lévő területről a gyakorlatozó Magyar Gárdát. Fülöp Gergely hozzátette: az bebizonyosodott, hogy nem a gárda tagjai voltak ott.

Gyüre Csaba, a nyíregyházi "Kossuth téri tüntetők" vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ők gyakoroltak 18-an az október 6-i megemlékezésre. Ekkor ugyanis fáklyás felvonulást terveznek az Aradi Vértanúk emlékére, ehhez volt szükség némi összeszokottságra. Gyüre szerint nem tudták, hogy az elhagyott, legelőnek használt terület magánterület, ez nem volt jelezve sehol. A rendőrök udvariasak voltak, de Gyüre szerint a kocsikat nem volt joguk átvizsgálni. A csapat vezetője elmondta, hogy a baseball ütőt a tulajdonosa - egyébként érpatak polgármestere - nem vette elő, és nem is tudtak róla, hogy van nála ilyen. Gyüre Csaba egyébként a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnöke, de az összejövetelnek a Jobbikhoz sem volt köze.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását