2024. május 6. - Ivett, Frida

Árvíz: annyi pénz lesz a védekezésre, amennyi kell

Annyi pénz lesz az árvízi védekezésre, amennyire szükség van - jelentette ki a kormányszóvivő a Borsod megyei Ócsanáloson tartott kihelyezett sajtótájékoztatóján, csütörtökön.
2010. június 3. csütörtök 12:31 - HírExtra
Nagy Anna közölte: a Sajó, a Hernád és a Bódva túllépte az eddigi legmagasabb vízszintet, ezért egészen különleges intézkedésekre van szükség.

Emlékeztetett, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénen kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron és Nógrád megye több térségében is veszélyhelyzet van.

Annyi pénz lesz az árvízi védekezésre, amennyire szükség van, emberek nem maradhatnak fedél nélkül - hangsúlyozta a kormányszóvivő. Első a vészhelyzet elhárítása, utána lehet beszélni kárelhárításról - fűzte hozzá.

Nagy Anna felidézte, hogy a kormány hétfői ülésén 800 millióról 1,5 milliárd forintra emelte az önkormányzatok árvíz elleni védekezésére fordítható összegét; kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy a 1,5 milliárdos keret is bővíthető, ha kell.

Ódor Ferenc, a Borsod megyei védelmi bizottság elnöke a szakadó esőben tartott tájékoztatón elmondta: folyik a töltésmagasítás, mintegy száz embert már ki kellett telepíteni. "A védekezés jelen szakaszában azt mondjuk, hogy tudjuk tartani a töltéseinket. Van néhány szakasz, ahol átázott, ott különösen oda kell figyelnünk" - fejtette ki.

Közölte: Ócsanálosnál berendezkednek a védekezésre, tervet készítenek a kitelepítésre, de szeretnék megvédeni a települést, kérdés azonban, hogy mekkora lesz a vízállás. A teljes falu esetleges kitelepítésével kapcsolatban úgy fogalmazott: "egy nap múlva többet tudok mondani". Ha ki kell telepíteni ócsanálosiakat, Ongán tudnak nekik szállást biztosítani - mondta.
Hozzátette, a vízügyi igazgatóság szakembereinek véleménye szerint az elkövetkező öt-hat napban még védekezésre lesz szükség.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását