2024. május 3. - Tímea, Irma

Budai Vár: a megrepedt támfal még mindig veszélyes

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a veszély elhárításán a budai Vár Duna felőli egyik sétányánál, ahol a korábban megrepedt támfal omlásnak indulhat - közölte Zicherman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szóvivője szerdán az MTI-vel.
2010. június 2. szerda 17:58 - HírExtra
Mint fogalmazott, "próbálják minimálisra redukálni, és természetesen elhárítani a veszélyhelyzetet". A munkálatokat azonban nehezíti az esős időjárás, illetve az, hogy a megrepedt támfal 45 fokos emelkedőn van.

A hosszú ideje tartó esőzések miatt a föld nagy nyomással nehezedik a várfalra, amely mögül folyamatosan, munkagépekkel emelik ki a földet, hogy mentesítsék a nyomás alól az érintett területet. Mostanáig nagyjából 160 köbméternyi földet emeltek ki - mondta az MNV Zrt. szóvivője, hozzátéve, statikusok és geodéziai szakemberek kétóránként mérik, hogy elmozdul-e a fal, illetve kiértékeléseket végeznek.

Zicherman Zsolt elmondta, nincs tudomása arról, hogy a Sándor-palota, vagy lakóházak veszélyben lennének.

Az MTI hétfőn közölte, hogy megcsúszott a budai Vár egyik sétánya; a Színház utcában lévő Karmelita udvar mögött tűzoltók és statikusok vizsgálták a Dunára néző sétány állapotát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását