2024. május 3. - Tímea, Irma

A MÁV már a balatoni szezonra fókuszál

A MÁV-START Zrt. a növekvő balatoni utazási igényekhez igazította nyári menetrendjét, amely június 19-től augusztus 29-ig lesz érvényben, és több újítást is tartalmaz.
2010. június 2. szerda 20:30 - HírExtra
A nyári időszakban a Balaton északi partjára Budapestről kétóránként indulnak gyorsvonatok. Az elmúlt évhez képest változás, hogy a 7 vonatpárból 3 Balatonfüred és Tapolca között minden megállóhelyen megáll. A gyorsvonatok mellett további 2 pár személyvonat indul Budapestről az északi partra. Hétvégenként több mentesítő járat is lesz a főváros és a Balaton között.

Az esti órákban Tapolca és Keszthely között új személyvonat közlekedik. Június 18-tól esténként új vonatpár közlekedik Budapest és Keszthely között is. Ezen az útvonalon a gyorsvonatokon felül naponta 4 pár sebesvonat jár majd, amelyek a Balatonnál minden megállóhelyen megállnak.

Az éjszakai "bagolyvonatok" ismét közlekednek hétvégenként, ezúttal egy pár a fővárosból Budapest és Keszthely, míg további egy pár Budapest és Fonyód között. A Keszthelyről Budapestre tartó szerelvény a Velencei-tó partján is megáll, így az itt nyaralók is igénybe tudják venni az éjszakai járatot.

Varsóvia néven új nemzetközi vonat közlekedik június 18. és szeptember 5. között a lengyel fővárosból Kassán át a Balaton déli partján fekvő Keszthelyig. Záhonyból, Nyíregyháza - Debrecen - Szolnok útvonalon továbbra is biztosított az összeköttetés Tapolcára, emellett közvetlen vonatpár közlekedik Szombathelyről Tapolca és Balatonfüred érintésével Budapestig. Vasárnaponként a Tapolcáról 18:45-kor Székesfehérvárra induló személyvonat Budapestig közlekedik majd, amellyel az esti órákban is közvetlenül megközelíthető lesz a főváros.

A Budapest - Siófok - Nagykanizsa vasútvonalon továbbra is kétóránként közlekednek a gyorsvonatok, közvetlen keszthelyi kocsikkal. Közvetlen vonatok közlekednek Sátoraljaújhelyről, Miskolcról és Záhonyból Keszthelyre, továbbá hétvégenként Szegedről Fonyódra.

A nyári szezonban a Balaton déli partján több járat InterCity kocsikkal kiegészítve indul majd, a komfortosabb utazást 360 forintos pótjegy váltásával lehet igénybe venni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását