2024. március 29. - Auguszta

Nagy dísznövény-kiállítás

Belga, francia és spanyol vendégek, valamint hazai kiállítók részvételével kezdődik meg pénteken a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok háromnapos programja.
2010. június 1. kedd 08:04 - HírExtra
A nagyszabású rendezvényre mintegy tízezer látogatót várnak - tudta meg az MTI a kastély háziasszonyától, Károlyi Angelicától.

Növénynemesítők, csemete kertészek, tájépítészek, kertészek által bemutatott dísznövényekben, virágokban gyönyörködhetnek majd az érdeklődők, akiknek lehetőségük lesz a kiállított növényritkaságok, valamint a legújabb kertművelési-kertépítészeti eszközök megvásárlására is.

Az idei rendezvény fő témája a bambusz lesz, arról tartanak majd előadásokat a hazai-és külföldi előadók, és a bambuszspecialisták találkozójának résztvevői.

A programokat játszóház, nádhangszerek készítése, szalmafonó műhely, virágkötészeti bemutató egészíti ki, de a látogatóknak lehetőségük lesz arra is, hogy lovas fogaton járják be a kastélyhoz tartozó park sétaútjait.

A nemzetközi dísznövény és kertművészeti napoknak nagy sikere volt az elmúlt években, még az ország távoli részeiből is érkeztek érdeklődők a bemutatókra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását