2024. május 12. - Pongrác

A Pécsi Tudományegyetem több munkatársa került őrizetbe

Őrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn.
2010. május 31. hétfő 10:40 - HírExtra
Az NNI munkatársai közel húsz helyen tartottak házkutatást, számos tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak. Az iroda közleménye szerint vasárnap és hétfőn fogták el és vették őrizetbe a gyanúsítottakat. Győrffy Zoltán, a PTE szóvivője az MTI-nek elmondta: az egyetem vezetése tájékoztatást kért az NNI-től az ügy részleteiről. Az egyetem ezt követően nyilatkozik az esetről.

Az MTI információi szerint a gyanúsítottak közt van az egyetem gazdasági főigazgatója, az informatikai igazgatója és az informatikai beszerzésekért felelős munkatársa. A rendőrség május elején már tartott házkutatást az egyetemen a PTE felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozással összefüggésben. Az eljárást az ügyészség azt követően rendelte el, miután valaki feljelentést tett a karon folyó állítólagos visszaélésekkel, fiktív számlaadásokkal kapcsolatban. Arról egyelőre nincs információ, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását