2024. április 27. - Zita

Wieszt-ügy - igazságügyi értékbecslőt kér fel a Fidesz

Igazságügyi értékbecslőt kérnek fel a XI. kerületi ingatlanügyek vizsgálatára, hogy kiderüljön, az értékesített ingatlanokat a jogszabályoknak megfelelően adták-e el - jelentette be Schneller Domonkos, a XI. kerületi képviselő-testület jogi bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.
2010. május 30. vasárnap 12:00 - HírExtra
A jogi bizottság által kezdeményezett vizsgálat a Wieszt-ügy kirobbanása kapcsán arra tér ki, hogy voltak-e olyan ingatlanok, amelyeket áron alul értékesítettek, "tehát elképzelhető-e az, hogy más ügyekben is történhetett valamiféle korrupció" 2007 óta. Újbudán "a vagyongazdálkodás enyhén szólva sem úgy működik az elmúlt években, ahogy annak működnie kellene" - mondta.

A jogi bizottság megvizsgálja az adásvételi szerződéseket, a kiutaló határozatokat, az eladásra kijelölő határozatokat és az adásvételek értékeit is. Ennek érdekében a testület minden pénteken tanácskozik majd, hogy kiderítse, a több tucat érétkesítésből mennyit adtak el "mélyen áron alul" - közölte. Egyúttal reményének adott hangot, hogy Molnár Gyula (MSZP) polgármester és az egész hivatal "támogatni fogja (...) ezt a munkát".

Arról is beszélt, hogy Gálfi István vállalkozó idén márciusban a mobiltelefonján megmutatott neki egy néhány másodperces videofelvételt, amelyen látható, hogy "egy ember zacskót vesz át". Az üzletember állítása szerint ezen a felvételen Wieszt János XI. kerületi szocialista önkormányzati képviselő pénzt vett át.

Schneller Domonkos közölte: ő felajánlotta segítségét Gálfi Istvánnak, hogy megtegyék a szükséges lépéseket a nyomozó hatóságokhoz, ám azóta nem is találkoztak. Megemlítette azt is, hogy szerinte nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy azon a videón Wieszt Jánost lehetett látni, mert "nagyon rossz minőségű volt a felvétel".

Az önkormányzati képviselő egyúttal kétségeinek is hangot adott, hogy az általa márciusban látott felvétel megegyezik-e azzal, amit ma "a televízióból mindenki ismer". Meg kell tudni azt, hogy hány felvétel van még "az önkormányzat környékén", és ezek "kikre nézve lesznek terhelők".
Wieszt János egy szombati televíziós megjegyzésére, miszerint a már közzétett felvétel mindössze egy kölcsönszerződésről szól, azt mondta: "a nyomozóhatóságoknak meg kell vizsgálnia azt a papírt, amit Wieszt János átadott".
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette a szocialista Wieszt Jánost.
Az MSZP országos és budapesti elnöksége vasárnap kezdeményezte Wieszt János párttagságának felfüggesztését, és arra is felszólította a XI. kerületi MSZP-frakcióvezetőt, hogy mondjon le fővárosi és kerületi önkormányzati mandátumáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását