2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Joe Satriani hazánkban ad koncertet az ősszel

A magyar fővárosban koncertezik az ősz végén Joe Satriani; az amerikai gitárvirtuóz új albumát bemutató európai turnéja keretében november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
2010. május 27. csütörtök 13:29 - HírExtra
Joe Satrianit 1987-es, igazi áttörést jelentő lemeze, a Surfing With The Alien óta sorolják a világ élvonalbeli gitárosai közé. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy-jelöléssel és számos különböző díjjal a háta mögött Satriani továbbra is a modern rockgitár lehetőségeinek határait feszegeti - közölte a koncertet szervező Showtime Budapest csütörtökön az MTI-vel.

Széles körben a rockzene történetének egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező és legelismertebb gitárosaként tartják számon. Saját bevallása szerint Jimi Hendrix inspirálta arra, hogy gitározni tanuljon.

Az 1980-as és az 1990-es években gitártanítással kezdte karrierjét, és olyan sztárokat oktatott, mint Kirk Hammett (Metallica) és Steve Vai. A Surfing With The Alien című lemez megjelenése óta a vezető gitármagazinok olvasói rendszeresen Satrianit szavazzák meg a legjobb gitárosnak. Mick Jagger is őt választotta első szólólemeze világ körüli turnéjának gitárosaként, a Deep Purple pedig annak idején japán és európai turnéjára kérte fel szólógitárosnak. Számos sikeres szólólemeze után 1996-ban két gitárostársával, Steve Vai-jel és Eric Johnsonnal G3 néven világ körüli turnéra indult: az időnként cserélődő gitárhősök triójának turnéja azóta hagyománnyá vált, és telt házzal játszanak világszerte.

Satriani tavaly a Van Halen tagjaival, Sammy Hagarrel és Michael Anthonyval, valamint Chad Smith-szel (Red Hot Chili Peppers) megalakította a Chickenfoot nevű szupergroupot. Rendkívül sikeres debütáló lemezük Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is díjesőt hozott, a Classic Rock magazin pedig 2009 legjobb új zenekarának választotta a csapatot.

A gitáros jelenleg 11. stúdiólemezén dolgozik, amely várhatóan októberben jelenik meg. A november 8-iki budapesti koncerten nagy slágerei mellett az új album számai is bemutatkoznak majd. Az előzenekar a Ned Evett and Triple Double nevű formáció lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását