2024. május 2. - Zsigmond

Nem mindenki fél a vulkántól

Meglepő módon nem sok Európába készülő utast riaszt vissza a repüléstől az esetleges újabb izlandi vulkánkitörés okozta hamuveszély - derült ki az airfarewatchdog.com elnevezésű internetes utazási oldal felméréséből.
2010. május 23. vasárnap 18:21 - HírExtra
Az 1500 légi utas bevonásával készített felmérés szerint az utazók 39 százaléka továbbra is kitart eredeti úti célja mellett és egyáltalán nem riasztja vissza a több mint egy hónapja aktív izlandi tűzhányó okozta veszély. A megkérdezettek mindössze 9 százaléka változtatta meg úti célját a vulkánkitörések hatására.

A további kitörések lehetőségének ellenére az utasok meglepően alacsony százaléka változtatta meg az úti célját" - számolt be az internetes oldal. "És mivel a tűzhányó most már +ismert veszélyforrást+ jelent, ezért úgy tűnik, hogy az utasok hajlandóak vállalni a kockázatot..., annak ellenére, hogy az utasbiztosítás nem fogja fedezni a költségeket, ha egy újabb kitörés miatt tovább kell maradniuk valahol" - olvasható a weboldaló.

A több mint egy hónapja aktív Eyjafjöll tűzhányó eddig mintegy 250 millió köbméter tefrát (szilárd törmelékanyagot) juttatott a légkörbe. A vulkán, amely április 14-én tört ki először, háromszor lövellt nagyobb mennyiségű hamut a levegőbe: működésének első négy napján, május 5-én és 6-án, valamint május 14-én. A kitörések okozta hamurengeteg miatt április közepén hatnapos légtérzárat rendeltek el a legtöbb európai városban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását