2024. április 23. - Béla

Kiköltöztettek egy családot az árvíz miatt

Egy öttagú családot kellett kitelepíteni a Borsod megyei Aszalóról szombat éjjel, mert házuk az árvíz, és annak levonultával jelentkező magas belvíz miatt lakhatatlanná vált; a család elhelyezéséhez a katasztrófavédők biztosítottak ágyakat.
2010. május 23. vasárnap 11:35 - HírExtra
A Szikszó melletti településen a Vadász-patak és a Hernád áradása miatt került több ház veszélybe, homokzsákokkal védik a bejáratokat. A Bécsi úton, a házak előtt, a magas fák közötti területen egybeér a víz, míg az utca bal oldali házai mögött a megáradt folyó a kertekben hömpölyög - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen járva vasárnap.

Az ott lakók arról panaszkodtak, hogy tönkrement a veteményesük, és a fertőtlenítést csak a víz levonultával tudják megkezdeni.

A magas víz miatt egy öttagú család otthona vált lakhatatlanná, őket szombat éjjel kellett kiköltöztetni.

Aszaló Miskolctól 18 kilométerre, a Hernád völgyében, Szikszó szomszédságában lévő település. A hét elején Szikszót is komoly árvízi veszély fenyegette, a helyi kórházat is körbevette az ár, az ott ápolt betegeket az emeleti szintre kellett költöztetni, a városban több út járhatatlan volt.

Vasárnap már csak a házak tövében, az útszélén összegyűjtött homokzsákok emlékeztettek az egy héttel ezelőtti intenzív védekezési munkálatokra, a kórház bejárat előtt pedig egy teherautónyi homokkupac idézi vissza a védekezést.

Szombattól önkéntes segítőkkel megkezdték az árvíz sújtotta területek takarítását, fertőtlenítését, és utcáról-utcára járva mérik fel, ki igényel segítséget - mondta Füzesséri József polgármester, hozzátéve, mentőt és orvost is biztosítottak az árvízzel érintett település részére.

Szikszón az ÁNTSZ vizsgálata szerint a vezetékes ivóvíz minősége jó, egészségre ártalmatlan és fogyasztható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását