2024. április 20. - Tivadar

Itthon is kampánytémává alacsonyodik az iszlám

Elfogadhatatlannak tartja Molnár Gyula újbudai polgármester (MSZP), hogy kampánycélokra használják fel az önkormányzati testület csütörtöki ülését, amelyen szó lesz a kerületben építendő iszlám központról.
2010. május 20. csütörtök 15:34 - HírExtra
Molnár Gyula a képviselő-testület ülésén felhatalmazást kér, hogy ajánlatot tehessen a Budaörsi út mellé tervezett beruházás tulajdonosainak: kezdődjenek egyeztetések a terület visszavásárlásáról - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A polgármester szorgalmazza, keressenek olyan megoldást, amely a környék lakói számára elfogadható, de sem az önkormányzatnak, sem pedig az iszlám közösségnek nem jelent hátrányt, illetve anyagi veszteséget.

A közlemény szerint Molnár Gyula a lakók érdekeit tartja a legfontosabbnak, márpedig szerintük a létesítmény megépülésével jelentősen nőne a forgalom. Bár a polgármester továbbra is hangsúlyt fektet a terület fejlesztésére, elfogadja a lakók ellenérzéseit. Kéri a testület tagjait, hogy az iszlám központ ügyét a jövőben ne politikai, hanem kizárólag városfejlesztési kérdésként kezeljék, tiszteletben tartva az iszlám vallás szabadságát és kultúráját.

Molnár Gyula úgy fogalmaz, az őszi önkormányzati választások előtti vélhetően utolsó testületi ülés nem válhat "a helyi közélet zajos cirkuszává."

Az iszlám egyházhoz köthető Jótékonysági Béke Alapítvány 2005-ben megvette az önkormányzattól a Budaörsi út, Holdvilág utca és Bajmóci utca által határolt területet, hogy a Sas-hegy lábánál felépítsen egy iszlám vallási és kulturális központot. Az eredeti tervek szerint az épülethez egy minaret is tartozna, amely ellen a lakók egy csoportja, illetve képviseletükben a Fidesz is tiltakozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását