2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lángokban áll Bangkok

Lángokban áll a bangkoki tőzsde épülete és a thaiföldi főváros több bevásárló központja is - közölte a tűzoltóság, nem sokkal azután, hogy a hadsereg visszafoglalta a vörösinges tüntetők által hat hete megszállva tartott belvárosi negyedet.
2010. május 19. szerda 11:50 - HírExtra
A tűzoltóság egyik vezetője elmondta, hogy "több, a városból jelentett tűznél is dolgoznak, köztük a Central Worldnél", amely a thai főváros egyik legnagyobb plázája, de hetek óta zárva tartott. A helyi Channel 3 televíziós csatorna vezetése közben bejelentette, hogy vörösinges tüntetők megtámadták a tévét: kívülről felgyújtották az épületet, majd behatoltak.

A Bangkok Post című napilap újságíróit evakuálták a szerkesztőség épületéből, miután fenyegetést kaptak a vörösingesektől, akik a tüntetők elleni elfogultsággal vádolták a lapot.

Megadta magát a thaiföldi tüntetők négy vezetője szerdán, és hazatérésre szólította híveit. A thai televíziók rendőrségi őrizetben mutatták a vörösinges vezetőket néhány órával azután, hogy a hadsereg fegyveres akciót indított Bangkok hetek óta tüntetők által megszállt belvárosi negyedének megtisztítására. Egyikük, Dzsatuporn Promphan néhány perccel korábban jelentette be híveinek, hogy megadja magát a hatóságoknak.

A fegyveres akcióban legalább öt ember, köztük egy olasz újságíró meghalt. Az akció eddig legalább ötven sebesültje között van a holland közszolgálati televízió egy újságírója is. Michel Maas, akit főnökei az indonéz fővárosból, Jakartából küldtek a helyszínre tudósítani, csak könnyebben sebesült meg. A vállán érte egy lövés, amint azt maga mondta el a kórházból.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását