2024. június 2. - Kármen, Anita

Az LMP nem sietne ennyire

Az LMP szeretné, ha az olyan jelentőségű törvények, mint a helyi önkormányzati képviselők választásáról vagy a kettős állampolgárságról szólók esetében sokkal alaposabb vita folyna a parlamentben illetve a társadalomban - mondta a házbizottság keddi ülése után Schiffer András.
2010. május 18. kedd 16:20 - HírExtra
Az LMP frakcióvezetője úgy érvelt: ha hozzányúlnak az önkormányzati képviselők megválasztásának rendszeréhez, az befolyásolja, hogy a helyi civil szervezetek hogyan tudnak majd részt venni a közügyek alakításában.

Egyúttal kitért arra is, hogy az eddigi "szűk öt napban" az LMP benyújtotta a nemzetbiztonsági törvény módosításáról illetve a kampányfinanszírozás rendezéséről szóló javaslatát. Megjegyezte, hogy a ciklus első törvényjavaslatát szintén az ő pártjuk jegyzi.

Sajnálatosnak nevezte viszont, hogy a központi államigazgatási szervek jogállásáról szóló törvényhez fűzött módosító indítványaik nem kaptak támogatást. Szavai szerint többek között azt szerették volna elérni, hogy a kormányüléseknek és a kormányzati tevékenységnek az eddigieknél jóval nagyobb nyilvánossága legyen.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását