2024. május 14. - Bonifác

Ennyi még sosem esett egy nap alatt

Megdőlt az országos napi csapadékrekord, eddig 1906-ban mérték ezen a napon a legtöbb csapadékot, 80,7 millimétert Veresegyházán, de most a Baranya megyei Sellyén egy nap alatt 98,6 milliméter esett.
2010. május 17. hétfő 07:51 - HírExtra
Az átlagos májusi csapadékmennyiség kétszerese esett le az elmúlt 48 órában Magyarország egyes területein - mondta Csonka Tamás meteorológus vasárnap az MTI-nek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársának tájékoztatása szerint a május havi átlagos csapadékmennyiség 50-60 milliméter.

Az elmúlt 48 órában - zömmel szombat délutántól - a legtöbb csapadék, 126,7 milliméter a Baranya megyei Sellyén esett - fűzte hozzá.

Rekord

Csonka Tamás közölte: megdőlt az országos napi csapadékrekord, eddig 1906-ban mérték ezen a napon a legtöbb csapadékot, 80,7 millimétert a Pest megyei Veresegyházán. Most azonban Baranya megyében, Sellyén egy nap alatt 98,6 milliméter esett.

A szakember közölte: hétfőtől már csökken a csapadék mennyisége, lassú javulás várható.
Kitért arra, hogy feloldották a Közép-Dunántúlra a viharos szél miatt elrendelt piros riasztást, jelenleg a Dunántúlon narancs színű riasztás van érvényben, arra 90 kilométer/órás szél várható.
Felhívta arra a figyelmet, hogy hétfő hajnalig várhatóan ismét megerősödik a szél ezen a területen, illetve a Duna-Tisza-közében is.

A meteorológus azt mondta: a legnagyobb, óránkénti 150 kilométeres széllökést a Bakonyban, a Kabhegyen mérték, de nagy széllökések voltak a Balaton térségében is.

Kérdésre válaszolva Csonka Tamás beszámolt arról is, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolcon az elmúlt két napban 58,6 milliméter csapadék esett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását