2024. április 29. - Péter

Erdei Zsolt visszavonul

Otthagyja a német Universumot és várhatóan visszavonul a profi ökölvívástól Erdei Zsolt. Minden idők legeredményesebb profi bokszolójával az utóbbi időkben nem bánt túl szépen klubja, a német Universum.
2010. május 13. csütörtök 11:30 - Sarkadi-Nagy Márton
UPDATE: Erdei csak az Universumot hagyja ott, de nem vonul vissza.

Próbálták így-úgy leépíteni, de a magyar mindenkit megvert, most már meccset sem szerveznek neki, szerződése júniusban lejár.

A bokszoló a Borsnak nyilatkozva úgy mesélte, "idén márciusban rájöttem, hogy csak hitegetnek. Az utolsó megbeszélésre ki sem utaztam, helyettem német jogi képviselőm egyeztetett Hamburgban".

"Azt vágták a szemembe, hogy unalmas ökölvívó vagyok. Erről beszéltem a meccseimet közvetítő ZDF televízió főnökeivel, akik ennek az ellenkezőjéről biztosítottak. Mégsem dobálok sarat az Universumra, mert sokat köszönhetek a klubnak. Az fáj, hogy csak az üzletet látták bennem, emberként nem építettek fel. Arra törekednek, hogy német világbajnokokat „gyártsanak”. Ez az oka annak, hogy – bár szó volt róla – nem mérkőzhettem meg Jürgen Brähmerrel. A hamburgiak tudták, elverem a németet, ezért nem hozták tető alá a derbit."

2009 októberében sakkozta ki az Universum Erdeit a félnehézsúlyú WBO-bajnoki címéből, amikor "elfelejtették" kérelmezni a szövetségtől a szuperbajnoki címet. A WBO-övet így a szintén Universumos Brähmer örökölte meg, akit első címvédő mérkőzésén gyakorlatilag pacallá vert teljesen névtelen orosz ellenfele, a bíró mentette meg neki a meccset. Erdeit egy súlycsoporttal feljebb, cirkálósúlyba küldte az Universum, de óriási meglepetésre megverte az olasz Giacobbe Fragomenit, és megszerezte a WBC világbajnoki övét. Meccse azóta nem volt.


Erdei Zsolt azt mondja, nem tárgyal senkivel (ez az universumos szerződés júniusi lejártáig szerződésszegésnek minősülne), pedig 36 évesen még a csúcson van. Nem tartja valószínűnek, hogy még egyszer visszatérne a ringbe, saját bevallása szerint eddig kétszáz- és ötszázmillió forint között keresett az ökölvívással.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását