2024. május 27. - Hella

Folytatódik a rájátszásos párharc

Még nem ért véget a rájátszásos párharc a Szeged és az FTC között a Vodafone férfi vízilabda ob I harmadik helyéért, mivel a két nyertes meccsig tartó küzdelemben szerda esti sikerével kiegyenlített a fővárosi alakulat.
2010. május 12. szerda 22:55 - HírExtra
Eredmény, rájátszás:
a 3. helyért, 2. játéknap:
FTC-Fisher Klíma - Szeged-Beton VE 12-11 (1-3, 1-0, 1-2, 4-2, 0-0, 1-1) - büntetőkkel
-------------------------------------------------------------------------------------
góldobók: Weszelovszky 4, Tóth B., Georgescu, Balatoni 2-2, Babay, Czigány 1-1, illetve Vindisch 3, Juhász, Lehmann, Molnár 2-2, Busila, Török 1-1
A párharc állása: 1-1

Az alapszakasz harmadikjaként odahaza kezdő, s a szombati nyitómeccsen 6-4-re diadalmaskodó Szeged már a Népligetben szerette volna lezárni a sorozatot, vagyis a negyedikként zárt zöld-fehérek otthonában is nyerni akart.

Ennek megfelelően kezdett Kásás Zoltán legénysége. A labdát az első ráúszásnál elhozó Vindisch Ferenc - további jó szolgálatot téve csapatának – hamar belőtte a vezető gólt, aztán 2-0-ra, majd 3-1-re húztak el az első negyedben a vendégek. Godova Gábor együtteséből a félidőig igazán csak Weszelovszky László jeleskedett, akinek második találatával a nagyszünetre 2-3-ra "szűkült a rés".

A folytatásban az egyenlítés is összejött, ám fordítás helyett megint a Szeged erősített bele, s a záró nyolc percre – alapvetően a háromszor is eredményes Vindischnek köszönhetően - 5-3-as előnyre tett szert. Az FTC 5-4-re, majd 6-5-re megközelítette a Tisza-partiakat, sőt 6-6-nál utol is érte őket, a csongrádi alakulat azonban másfél perccel a vége előtt újfent vezetésre tett szert. A drámaian izgalmas végjátékban megint egyenlítettek a hazaiak (7-7), jöhetett a kétszer háromperces hosszabbítás.

Ennek első felvonásában nem született gól, a másodikban itt is, ott is egyszer rezdült a háló, következhettek a büntetődobások. E párbajban pedig már a Fradi volt a jobb, míg a szegedieknél – akik közül Molnár, Lehmann és Török pontosan célzott - Juhász és Vindisch is elrontotta az 5 méterest, a hazaiaknál Weszelovszky, Czigány, Georgescu és Balatoni egyformán betalált, így folytatás következik.

A bronzéremről már mindenképpen határozó harmadik összecsapást szombat este (18 ó) játsszák Szegeden.

az 5-8. helyért, 6. (utolsó) játéknap:
UNIQA-UTE - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC 7-15 (0-1, 2-5, 1-4, 4-5)
Domino Honvéd - BVSC-Zugló-Atlantis Casino 16-4 (3-1, 2-0, 5-3, 6-0)

korábban:
a 9-11. helyért, 6. (utolsó) játéknap:
Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért - Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK 15-7 (3-2, 5-2, 3-2, 4-1)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását